Inför löneöversyn kan tidigare känt underlag användas för utvecklingssamtal samt bedömningssamtal. Om det inte finns något underlag använd stödmaterialet nedan. Det viktiga är att bedömningssamtal genomförs med en god kvalité och återkopplar till hur medarbetarens prestationer bidrar till verksamhetens uppdrag och mål.
HR-processen Lönebildning för Göteborgs stad finns på Digitala navet.
Bedömningssamtalet är en dialog mellan medarbetare och chef. Som förberedelse inför bedömningssamtalet fyller chef och medarbetare var för sig i detta underlag enligt nedan, som sedan ligger till grund för den nya lönen. Sätt kryss i pilarna nedan för varje bedömningskriterium och anteckna vad bedömningen grundar sig på. Om bedömningarna placeras inom ett utvecklingsområde ska åtgärder föras in i underlaget eller den individuella utvecklingsplanen.
Både chef och medarbetare har en aktiv och viktig roll i bedömningssamtalet för att skapa en dialog utifrån bedömningskriterierna samt utförd prestation och resultat. Lönebildningsprocessen och verksamhetsanpassade bedömningskriterier ska årligen gås igenom vid APT eller motsvarande. Detta för att samtliga medarbetare ska ha kunskap om löneöversynsprocessen samt en förståelse för sin nya lön och löneutveckling.
När ny lön meddelas medarbetaren görs en återkoppling till bedömningssamtalet.
Bedömningskriterier ska vara verksamhetsanpassade och beskriva hur arbetet ska utföras, d.v.s. hur kunskaper, egenskaper och färdigheter ska användas på ett sådant sätt att arbete/uppdrag utförs med god kvalitet. Bedömningskriterierna är baserade på Göteborgs Stads värdegrund och våra förhållningssätt. Bryt ned dem och vad det innebär utifrån er verksamhet. Det som ska bedömas är uppvisade beteenden och prestationer.
2024-06-03 11:34:46
2024-05-10 09:19:45
2024-05-10 09:19:11
Catrine Källström/AldreVardOmsorg/GBGStad
Linda Heldebring/AldreVardOmsorg/GBGStad
Linda Heldebring/AldreVardOmsorg/GBGStad
Publicerad
Ändrad
Ändrad
Tidigare fastställare: Helena Söderbäck/AldreVardOmsorg/GBGStad